Compania germană TUI, liderul turismului la nivel internațional, prezentă în România prin franciza TUI TravelCenter, reia planurile de expansiune în țara noastră, amânate în ultimii doi ani din cauza pandemiei de coronavirus, prin deschiderea de noi agenții în principalele orașe, cu precădere acolo unde operează zboruri charter către destinații populare de vacanță.

În acest moment, pe harta TUI în România se află 11 locații, odată cu inaugurarea celui mai recent sediu, în Timișoara, printr-un parteneriat cu agenția locală Ultramarin, care va asigura managementul acestei locații.

Este momentul să facem un pas înainte după doi ani în care turismul a fost pus la pământ de pandemie, iar contextul a frânat investițiile în domeniu și planurile de dezvoltare. Considerăm că în acest moment există premisele necesare pentru reluarea proiectelor începute înainte de pandemie. În acest sens, ne extindem prezența și în vestul țării, prin inaugurarea sediului din Timișoara, unde există o piață atractivă datorită dimensiunii orașului, existenței aeroportului și, bineînțeles, datorită locuitorilor care, suntem convinși, doresc să călătorească în afara țării”, afirmă Ștefan Leontin Joos, general manager TUI Travel Center.

În acest moment, TUI TravelCenter este prezent în București (2 sedii), Arad, Brașov, Constanța, Iași, Sibiu, Oradea, Târgu Mureș, Cluj Napoca și Timișoara. La Timișoara, agenția va funcționa în Iulius Mall.

,,Alături de TUI TravelCenter, povestea Ultramarin merge mai departe. Experiența de peste 20 de ani a echipei noastre, pasiunea pentru turism și atenția pe care o oferim clienților dau o notă aparte acestui parteneriat strategic. Vă așteptăm cu zâmbetul pe buze în Agenția TUI TravelCenter Timișoara’’, afirmă Gabriela Petcana, fondatoarea Agenției de Turism Ultramarin.

Turoperatorul își propune să deschidă încă cinci sedii până la finalul acestui an, iar până în decembrie 2023 să ajungă la un total de aproximativ 30 de locații. Totodată, site-ul TUI – www.tuitravelcenter.ro – este primul marketplace de turism din România și integrează atât produsele turistice ale TUI, cât și produsele altor agenții.