HerculaneProject se află printre cei 20 de câștigători Raiffeisen Comunități, cu sprijinul Asociația pentru Relații Comunitare! Proiectul propus de către echipa de la Herculane are ca scop revitalizarea malurilor râului Cerna ca arteră verde și culturală a Băilor Herculane prin trei pachete de activități educative, comunitare și ecologice, reconectarea comunității locale și a turiștilor cu malurile râului Cerna și cu izvoarele termale, cercetarea și conservarea ecosistemului natural și propunerea de intervenții alternative, sustenabile și reversibile în ceea ce privește regenerarea unor spații verzi.

Această nouă etapă transformă zona istorică La Cădițe într-un punct de dezvoltare durabilă și creativă, activitățile proiectului coagulând oameni, idei și soluții pentru un viitor sustenabil.

Proiectul propune o serie de obiective mari precum:

  • Finalizarea amenajării promenadei Împărătesei Sissi prin intermediul a două ateliere meșteșugărești și al unui proiect de amenajare peisageră a spațiului verde.
  • Amenajarea cădițelor de tratament din zona respectivă.
  • Studierea profilelor malului râului în 5 contexte urbane diferite ale stațiunii și propunerea de intervenții reversibile în ceea ce privește accesibilizarea, petrecerea timpului liber și conservarea ecosistemului natural sub forma unei strategii de revitalizare pe termen lung.
  • Organizarea a 3 campanii de ecologizare a râului alături de organizațiile de tineri și de turism din Herculane.

Proiectul răspunde unei nevoi clar exprimate de către comunitatea locală și de către turiști și este sprijinit de către Primăria Băile Herculane, cât și de o serie de parteneri instituționali și privați, atât de la nivel local, cât și de la nivel național.

foto: Mihai Tóth