CRIES – Centrul de Resurse pentru Inițiative Etice și Solidare e preocupat de modul în care ne hrănim într-o lume și o climă în schimbare, ce rol joacă gastronomia locală, producătorii și comunitățile noastre în fața acestor provocări.
La aceste întrebări au încercat să găsească răspuns prin organizarea rezidenței gastronomice „Gusturi în schimbare”. Dana Burlacu Visternicu, blogger culinar, implicată în programe de educație culinară și promotoare a patrimoniului gastronomic local, câștigătoarea rezidenței CRIES, va prezenta concluziile sale în cadrul unui eveniment special – „Mese în tranziție, rețete pentru un viitor posibil”, care va avea loc joi, 9 octombrie, cu începere de la ora 19:30, la Cafeneaua Reciproc din Timișoara.
Dana a venit de la Iași la Timișoara, s-a întâlnit cu bucătari, antreprenori și producători locali, cu bloggeri culinari și oameni pasionați de gastronomia bănățeană. Inspirată de aceste discuții, ea ne va prezenta joi câteva rețete – numai bune de pregătit pentru mesele de tranziție – care reflectă dialogul dintre tradiție, sustenabilitate și provocările climatice actuale.

Evenimentul va cuprinde și o degustare de produse locale propuse de Punctul Gastronomic Casa Emilia Popa, din Coșteiu de Sus, și un desert surpriză, pregătit de o echipă de elevi de la Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară, coordonați de profesorii Delia Gordan și Cristian Argyelan, membri activi ai comunității LA PAS – Educație pentru schimbare.
La întâlnire vor lua parte producători locali, artiști, reprezentanți ai unor organizații neguvernamentale și ambasadori ai Pactului Climatic în România.
Totodată, reprezentanții Asociația REPER 21 vor aduce în atenția participanților ideile generate în cadrul atelierului prospectiv despre „Viitorul hranei”, organizat de CRIES la Timișoara.









