Anul 2023 aduce a patra ediție a turneului de biliard – disciplina 9 Ball Timișoara Open 2k23. Competiția se va desfășura, în orașul de pe Bega, în perioada 6-8 octombrie, fiind organizată de Clubul Sportiv ,,Jucătorul de Biliard Asociație” și Consiliul Județean Timiș. Turneul din capitala Banatului se va disputa la Joy Pub Timișoara de pe strada Barbu Iscovescu nr. 2, începând de sâmbătă dimineață, de la ora 10.

Și a patra ediție a competiției bănățene, Timișoara Open 2k23, reunește jucători de biliard profesioniști și amatori, din tară și din străinătate, într-un turneu ce continuă familiarizarea publicului larg cu disciplina sportivă ce folosește tacul, bilele numerotate, îndemânarea și precizia.

Fie că vorbim despre biliardul clasic, 9Ball, Trick Shot (biliard artistic) sau alte variațiuni ale disciplinei, acest sport naște pe întreg mapamondul pasiuni, orgolii și dezvoltă spiritul combativ, respectul, responsabilitatea, fair-play-ul, puterea de concentrare, îmbunătățirea coordonării ochi-mână și gândirea strategică.

Formatul competiției prevede un tablou cu maximum 64 de participanți. Se va juca 9Ball cu spargere alternativă, iar în primele faze ale competiției va fi declarat învingător cel care ajunge primul la șapte jocuri câștigate (7 din 13), în sistemul dublei piramide (pierzătorul a două jocuri este eliminat). Din faza optimilor de finală (16 jucători rămași pe tablou), nouă jocuri câștigate vor asigura accederea în faza următoare (9 din 17).

Jucătorii se pot înscrie pe link-ul oficial al competiției cuescore.com/tourament/Timisoara+Open+2K23/31627459 sau la Joy Pub Timişoara, până vineri, 6 octombrie, ora 21, atunci când va avea loc tragerea la sorţi.

Ținuta rămâne obligatorie pentru jucători: tricou polo, pantaloni și pantofi negri. Taxa de participare este de 150 de lei. Femeile și juniorii vor avea parte de o taxă redusă de 50 de lei.

Programul turneului
Competiția va începe sâmbătă, 7 octombrie 2023, la ora 10, la Joy Pub Timişoara. Duminică, 8 octombrie, la ora 11, sunt programate optimile și ultimele faze finale ale competiției.

Organizatorii urmăresc atragerea autorităţilor locale în parteneri strategici pentru biliard; Implicarea directă în proiect a unui număr cât mai mare de oameni; Atragerea mediului economic în cadrul proiectului; Atragerea oamenilor reprezentativi din Municipiul Timişoara, judetul Timiş şi din zona Banatului către sport in general și biliard în special; Educarea tinerilor prin sport și dezvoltarea unor calităţi psiho-sociale; Formarea și promovarea unei structuri sportive profesioniste care să identifice și să valorifice tinerele talente la nivel zonal.