(MTI) – Összesen csaknem százötven programmal várják a közönséget a 31. Szent György Napokon április 23. és 28. között az erdélyi Sepsiszentgyörgyön – közölték a szervezők szerdán az MTI-vel.

    A programsorozatot bemutató sajtótájékoztatóról kiadott közlemény szerint a legnagyobb székelyföldi városünnepre kézműves vásárral és gyermekvárossal, ifjúsági bázissal és utcazene-fesztivállal, gazdag lacikonyha-kínálattal, tombolával és tűzijátékkal is készülnek.
    
“A város legnagyobb, legjelentősebb közösségi eseményére, mindannyiunk ünnepére készülünk” – idézi a közlemény Antal Árpád polgármestert, aki hozzátette, hogy a Szent György Napok az elmúlt 30 év alatt a “találkozások ünnepe” lett, és a kiszámíthatatlan bukaresti támogatáspolitika ellenére is megtartják.
    
Knop Ildikó főszervező elmondta: nem módosítanak a bevált struktúrán, kulturális hét és fesztiválhétvége alkotja a programot, de kézműves vásár és gyermekváros, street food és utcazene-fesztivál is lesz. A kultúrkert is megnyílik idén a felújított Székely Nemzeti Múzeum udvarán.
    
Vargha Fruzsina alpolgármester szerint a hatnapos rendezvényt idén nulladik nap is megelőzi, hogy ne kelljen egymásra zsúfolni a kulturális eseményeket. A helyi Tamási Áron Színház és Háromszék Táncegyüttes fellépése mellett bábszínházi előadás és irodalmi programok is lesznek. Közölte továbbá, hogy a The Base (a Bázis) nevű ifjúsági udvarnak idén is a Dohánygyár udvara ad otthont.
    
A Főszínpadon Karácsony Jánosnak, az LGT egykori gitárosának kíséretében koncertet ad a Csík Zenekar, és fellép Connect-R, azaz Stefan Relu Mihalache, a román hip-hop- és popzene jelentős képviselője is.
    A székelyföldi régiót megmozgató sepsiszentgyörgyi városünnep idén “zöldebb” lesz, csak visszaváltható poharakban lehet italt felszolgálni.