Július 22-én a temesvár-erzsébetvárosi plébánia és a szalvatoriánus rend tagjai több napig tartó gyalogos zarándoklatot szerveznek Máriaradnára. A zarándokok július 22-én, pénteken 10 órakor indulnak a temesvár-erzsébetvárosi templomból a Gyarmatszőlős, Felsőbencsek, Saroltavár, Temesújfalu útvonalon Máriaradnára.

A hagyomány szellemében Szent Anna és Szent Joachim ünnepén, július 26-án, a temesvári hívek közös szentmisén vesznek részt a máriaradnai bazilikában. Az ünnepi liturgia 11 órakor kezdődik.

Szentatyánk, Ferenc pápa az Amoris laetitia Családév keretében bevezette a „gyökereket őrző” nagyszülők és idősek ünnepnapját, amelyet Szent Joachim és Szent Anna liturgikus emléknapjához közel eső dátumon, a hónap negyedik vasárnapján tartanak. Ferenc pápa kérése, hogy ezen a napon a plébániákon emlékezzenek meg a nagyszülőkről és az idősekről, a szentmiséken imádkozzanak értük, ha lehetséges, szervezzenek nekik megfelelő lelki programot vagy keressék fel őket otthonaikban. A temesvári egyházmegyében 2022. július 26-án, kedden a Szent Anna és Szent Joachim-napi máriaradnai zarándoklat keretében lelki napot szerveznek a nagyszülőknek és időseknek a következő programmal:

11 óra Szentmise

12 óra Keresztúti ájtatosság

13 óra Előadás (magyar nyelven P. Blénesi Róbert OFMConv, arad-belvárosi plébános, román nyelven Matieș Marin karánsebesi plébános)

14 óra Kiscsoportos beszélgetés

15 óra Záró ima, áldás és hazaindulás.